Fra Nordlys 23. mars 2005.
Bildet er tatt på Rydningen, Mjelde i 1922. Sigurd Hansen (f.1894) fra Straumsbukta og kona Anna Everine f. Arntzen fra Østerkilt, Fauske. (Hun var tante til Arthur Arntzen) Bilde er sendt inn av Rannveig Lorentsen,  og hun forteller:

Barn er etter alder Henry, Sverre, Ivar og Dagny. Ikke lengere etter fikk de også Astrid. Anna var da angrepet av turberkulose og døde et par år senere. Astrid var født med sykdommen og ble ikke gamle jenta. Som vanelig på den tiden ble barna spredt til nære slektninger. Sigurd hadde jobbet i gruvene på Svalbard for å kunne kjøpe gården, men han ga den opp da han mistet kona. Neste eier ble Edvin Karlsen og gården eies nå av Edvins sønn Erik Karlsen. Sigurd giftet seg senere med Margot Andrea Hansen (f.1904) fra Strupen i Balsfjord. De startet som nybrottsfolk ved Fjellfroskvatnet og kalte gården Fagerli. De to fikk elleve barn sammen og opplevde mye slit opg fattigdom før det begynte å gå bra for dem. Sigurd døde i 1985, 91 år gammel.

Bilde fra Fagerli ca 1940. Alfon, Henry, Halvdan, Sverre, Ivar, Dagny med Helge, Signe med Kristine, Ansgar, Bestemor med Bård, Magne, Bestefar, Hans og Haldis. Reidun er ikke tilstede og Sigurd er ikke født enda.